Apua ja tukea eri elämäntilanteissa

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakuntamme työntekijöiden puoleen.

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten, he auttavat sinua tarpeen tullen. Myös Palveleva puhelin ja netti ovat käytettävissäsi. Yhteystietomme löytyvät Yhteystieto-osiosta tai tämän linkin kautta.

Diakoniavastaanotto

Pietarinkuja 2, 59100 Parikkala

TI klo 10.00 - 12.00 (ilman ajanvarausta), muulloin ajanvarauksella sopimalla työntekijän kanssa. Löydät työntekijätiedot Yhteystieto-osiosta  tai tästä linkistä. Paikalla on diakoniatyöntekijä sinua varten. Jos tarvitset taloudellista apua, tule käymään päivystysaikana tai ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Avustuslomake löytyy tämän linkin kautta. Voit tulostaa lomakkeen, täyttää ja lähettää lomakkeen postitse; Parikkalan seurakunta/ Diakoniatoimisto, Pietarinkuja 2, 59100 Parikkala  tai sähköisesti liitetiedostona diakoniatyöntekijöiden sähköpostiosotteisiin. Toki voit aina tulla käymään tiistaina ilman ajanvarausta tai sopia ajan ja tuoda lomakkeen tullessasi.

Suru ja kriisi

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa. Mieltäsi voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat kuten läheisen menehtyminen tai loukkaantuminen, sairastuminen, vammautuminen, työttömäksi jääminen tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Kun haluat  keskustella tapahtuman herättämistä ajatuksista ja etsiä siitä selviytymiskeinoja, ota yhteyttä  pappiin tai diakoniatyöntekijään.

Myös Palveleva puhelin ja -netti ovat käytettävissäsi.

Keskusteluapu ja kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä. Voit pyytää diakoniatyöntekijää käymään kotonasi, jos sinun on hankala liikkua tai muuten koti on mukavampi paikka kohtaamiselle. Voit soittaa diakoniatyöntekijälle ja varata ajan. Puhelinnumerot löydät Yhteystieto-osiosta tai tästä linkistä.  Sovittaessa papit ja diakoniatyöntekijät tuovat myös ehtoollisen kotiin.

Perhe