Musiikki

Musiikilla voi välittää asioita, joihin sanat eivät yllä.

Musiikki seurakunnassa

Musiikin tehtävä on pitää esillä Jumalan rakkauden lahjaa eri tavoin. Kaunis musiikki voi kääntää meitä kohti pyhää, musiikilla voi myös lohduttaa ja tuoda esiin kiitosta.

Parikkalan seurakunnan musiikkityön tavoitteena on, että musiikki on mukana kaikessa seurakunnan toiminnassa. Tavoitteena on kohdata musiikin välityksellä seurakuntalaiset vauvasta vaariin.

Musiikkityö

Parikkalan seurakunnassa toimii kaksi musiikin ammattilaista: vs. kanttori, työalavastaava Veera Heino (MuM) sekä kirkkomuusikko Tatjana Korpelainen.

Kanttorit soittavat urkuja ja pianoa sekä laulavat. Veera on erityisesti perehtynyt urkujensoittoon, hän myös soittelee, kitaraa ja huuliharppua.

Tatjaana on pianisti ja laulupedagogi, joka taitaa myös haitarin soiton.

Musiikki harrastuksena

Seurakunnassa musiikin parissa voi puuhailla koko ikänsä.

Nuorimmat harrastajat löytyvät lapsityön perhemuskareista. Nuorten bändi on uusi iloinen asia Parikkalan seurakunnassa. Kuorossa tai yhteislauluilloissa laulaminen on rikas harrastus.

Erityisesti nuorten aikuisten yhteislaulu ja -soitto mahdollisuutta pyritään käynnistämään tänä vuonna.

Muu vapaaehtoistyö musiikin parissa

Kiinnostaako jumalanpalveluksen musiikin rikastaminen? Tulehan "keikalle" kirkkoon yksin tai porukalla.

Oletko joskus laulanut unilaulun, piristänyt jonkun päivää tutulla laululla? Diakoniatyöntekijä ottaa mukaansa mielellään laulun tai soiton harrastajan, esimerkiksi palvelutalossa järjestettävään hartaushetkeen.

Tuo oma lahjasi käyttöön, sinun ei tarvitse olla mestarilaulaja tai -soittaja.

Veera Heino
Vs. Kanttori