Rippikoulu

Syksyllä 2017 rippikouluun kutsutaan 2003 syntyneet nuoret. Vuoden 2018 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri.

Rippikoululeirin ajankohta on 11.6.-18.6.2018 ja leiri pidetään Savonlinnan Varparannalla kartanohostelli WillaNutussa. Leirin konfirmaatio on sunnuntaina 1.7. 2018 Parikkalan kirkossa.

Seurakunta perii leiririppikoulusta leirimaksun, jolla katetaan lähinnä leirin materiaali-ja ruokailukustannuksia. Leirimaksu on 160 euroa oman seurakunnan jäseniltä ja 350 euroa muiden seurakuntien jäseniltä. Leirimaksusta voi oman seurakunnan jäsen anoa vapautusta sosiaalis-taloudellisin perusteluin.

Rippikoulupyhä aloittaa rippikoulun su 5.11.

Parikkalan seurakunnassa rippikoulu alkaa seurakuntaan tutustumis -jaksolla sunnuntaina 5.11. klo 10 sanajumalanpalveluksella Parikkalan kirkossa. Rippikoululaiset kokoontuvat kirkkoon jo klo 9.45 ja osallistuvat jumalanpalvelukseen yhtenä ryhmänä kirkon etuosassa. Jumalanpalveluksen jälkeen rippikoulun opetusosuus jatkuu Parikkalan seurakuntatalossa rippikoululaisille tarjotun lounaan jälkeen. Seurakuntamme nimikkolähetti Titta Hämäläinen on vieraanamme Virosta ja kertoo työstään sekä kirkkomme lähetystyöstä. Rippikouluoppitunnit päättyvät klo 14 mennessä. Tervetuloa !

Rippikoulu on mahdollista suorittaa yksityisopetuksessa, mikäli siihen on perustellut erityissyyt ja tarve. Yksityisopetuksen järjestämisen tarpeesta on hyvä ilmoittaa rippikouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Tarvittaessa yksityisopetus pyritään järjestämään kevään 2018 aikana, jotta opetuksen saatuaan nuori voisi osallistua kesällä rippikoululeiriryhmän kanssa samaan konfirmaatioon 1.7.2018. Yksityisesti rippikoulun suorittavankin tulee osallistua seurakuntaan tutustumisjaksoon jo syksyn 2017 aikana ja keväällä 2018.

Seurakunnan jäsenet ovat Kristuksen ruumis.