Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakoniatyön tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Diakoniatyön etsii ihmisiä, joita kukaan muu ei auta tai joilla on elämässä erityisen vaikeaa ja ahdistavaa.

Diakoniatyön työmuodot

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä, pitävät kerhoja ja hartaushetkiä ja ovat tavattavissa diakoniatoimistolla asiakasvastaanotossa. Parhaiten diakoniatyöntekijät tavoittaa toimistosta keskiviikkoaamuisin leivänjakelun yhteydessä. Diakoniatyöntekijöitä kannattaa tavoitella myös sähköpostitse ja puhelimitse: jaana.vaittinen@evl.fi 040 864 1236 ja heini.meuronen@evl.fi 040 069 7081.

Kesäaikaan diakoniatyössä muun muassa tehdään retkiä sekä pidetään saunailtoja ja leiripäiviä.

Diakoniatyön asiakasryhmät

Parikkalan seurakunnan diakoniatyössä työskennellään muun muassa

- vanhusten

- perheiden

- vähävaraisten

- mielenterveyskuntoutujien

- kehitysvammaisten

- päihdeongelmaisten

- näkövammaisten

- kuulovammaisten

- omaishoitajien

parissa

Kevään sururyhmä kokoontuu iltaisin

Helmikuun lopussa seurakunnassamme alkaa sururyhmä, joka sopii myös useimmille työssäkäyville. Ryhmä kokoontuu ilta-aikaan, alkaen klo 17.30. Alkamisaikaa voidaan vielä tarkentaa ryhmään ilmoittautuneiden aikataulujen mukaan.

Sururyhmän ohjaajina toimivat kirkkoherra Marja-Liisa Malmi ja diakoni Jaana Vaittinen.

Sururyhmä kokoontuu seurakunnan tiloissa (Pietarinkuja 2) kuutena tiistai-iltana (25.2., 3.3., 10.3., 24.3., 31.3. ja 14.4.). Myöhemmin keväällä on vielä yksi seurantakerta.

Sururyhmä on suljettu ja luottamuksellinen.

Tule jakamaan vertaisten kanssa läheisen menetyksestä aiheutuvia tunteita.

Ilmoittautuminen 14.2.2020 mennessä Jaana Vaittiselle p. 040 864 1236 tai jaana.vaittinen@evl.fi

Diakoniatyön säännöllisiä ryhmiä

Diakoniatyön ryhmiä kokoontuu eripuolella seurakuntaa

Seurakunnan diakoniatyö järjestää ryhmätoimintaa vanhuksille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

Eläkeikäisten kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa Parikkalassa ja Uukuniemellä. Parikkalan eläkeikäisten kerho on kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 13 Parikkalan seurakuntatalon pienessä salissa. Kevätkauden ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 13.1. Muut kevätkauden kerhokerrat ovat 3.2., 2.3. ja 30.3. Niukkalassa, Uukuniemen seurakuntatalolla eläkeikäisten kerho kokoontuu kunkin kuukauden ensimmäisenä torstai-iltapäivänä. Uukuniemen Eläkeikäisten kerhojen ajankohdat kevätkaudella 2020 ovat 9.1., 6.2. ja 2.4. Torstaina 5.3. on Niukkalassa Uukuniemen alueen kinkerit.

Ystäväntuvat kokoontuvat, pääasiassa vapaaehtoisten vastuunkantajien voimin, Parikkalan seurakuntatalolla joka torstai klo 12 (alkaen 16.1.), Saaren seurakuntakeskuksella joka maanantai klo 12 (alkaen 20.1.) ja Niukkalassa noin kerran kuukaudessa torstaisin klo 13 (30.1., 26.3. ja 23.4.). Torstaina 20.2. Niukkalassa Ystäväntuvan korvaa Yhteisvastuurokkatapahtuma.

Kehitysvammaisten kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa keskiviikkoiltapäivisin sekä Parikkalan seurakuntatalolla että Saaren seurakuntakeskuksella. Kevätkaudella kehitysvammaisten kerhon kokoontumisajankohdat Parikkalassa ovat 15.1., 12.2., 18.3. ja 15.4. Saarella kehitysvammaisten kerhot kevätkaudella ovat 29.1., 26.2., 25.3. ja 29.4.

Mielenterveyskuntoutujien ryhmä kokoontuu Parikkalan Hyvinvointikeskuksella päivätoiminnan tiloissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 12, alkaen 27.1. Ryhmän muut kokoontumisajat kevätkaudella 2020 ovat 24.2., 23.3. ja 20.4. sekä leiripäivä seurakunnan leirimajalla perjantaina 29.5.

Lisätietoja ryhmistä saa diakoniatyöntekijä Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236. Kehitysvammaisten kerhojen osalta lisätieoja kannattaa kysellä diakoni Heini Meuroselta p. 040 069 7081.

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä jä tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijäämme Heini Meuroseen, p. 040 0697 081 tai heini.meuronen@evl.fi

Seurakunnassamme tomivat muut kerhot:

• Afaasiakerho

• Näkövammaistenkerho