Virkatodistustilaus

Virkatodistus tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita.

Tällä hetkellä kukin seurakunta antaa virkatodistuksia vain omista jäsenistään. Virkatodistuksen voit saada myös mistä tahansa maistraatista.

Tilaa virkatodistus verkkolomakkeella

Voit tilata virkatodistuksen oheisella verkkolomakkeella , soittamalla p. 040 7654 017 (ma - pe klo 9 - 12) tai sähköpostilla keskusrekisteri.kouvola@evl.fi

Virastotalo
Parikkala seurakunnan virastot ovat kaikki Pietarintuvan virastorakennuksessa.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnoittelu

Seurakunnassa on voimassa kirkkohallituksen määräämät yhtenäiset virkatodistusten hinnat. Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävissä maksuissa noudatetaan maistraattien vastaavista asiakirjoista perimiä maksuja.

Maksuttomat todistukset:

Päätöksen mukaan henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi Kirjuri- jäsentietojärjestelmästä tulostettu virkatodistus, joka koskee seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja (ns. elää- todistus), on maksuton.

9 euroa maksavat todistukset:

Mikäli Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä saatavaan virkatodistukseen tulee laajempia tietoja, esim. henkilön muuttotietoja, aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja, todistuksesta veloitetaan 9 euroa.

30 euroa maksavat todistukset:

Jos manuaalisesti laadittavaan virkatodistukseen haetaan tietoja kirjamuotoisista kirkonkirjoista, todistuksesta peritään 30 euroa. Jos kirkonkirjoista haetaan kuitenkin vain yksi tapahtumatieto, kuten esim. avioliitto- tai kuolintieto, todistus maksaa 8 euroa.

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut:

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa.

Toimitusmaksu:

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, lasku lähetetään virkatodistuksen yhteydessä. Maksukehoituksen lähettämisestä veloitetaan 5 euroa.