alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Huom ! Koronaepidemiaan liittyen nuorten kokoontumiset, veisumessut ja nuortenillat on peruttu toukokuun 13. päivään saakka, jonka jälkeen tiedämme valtiovallan uusista ohjeistuksista ja toimimme niiden mukaisesti.

Huom ! Rippikoulun leirimaksun uusi eräpäivä on 10.7.2020.

Kotiseuturetki 9.5. on peruttu.

Rippikoululeirin info on peruttu toukokuulta. Uudesta ajankohdasta tiedotetaan toukokuun aikana.

Rippikoululeirin ajankohta siirtyy kesäkuusta heinäkuulle.

Rippikoululeirin uusi ajankohta on ma 27.7. - ma 3.8.2020 Ruokolahdella Seurakuntaopistossa (Jaakkiman kampus).

Konfirmaation uusi ajankohta on su 9.8. klo 10.

Tiedotamme rippikouluun liittyvistä muutoksista tarvittaessa.

Rippikoululaisiin pidetään yhteyttä yhteisen Plan ripari 20 -WhatsApp-ryhmän kautta.

Kevään aikana voit seurata Facebookissa / Parikkalan seurakunta/nuorisotyö-sivustolle päivittyviä tietoja ja esim. musiikkivideoita tästä linkistä:

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Rippikoulu alkaa syksyllä 2020 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2021 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki ja Saarelle ja Uukuniemelle, joka järjestetään lauantai-päivänä klo 10-16.30. Ajankohta kerrotaan lähempänä.

Vuoden 2021 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri, joka pidetään Jaakkiman opistossa Ruokolahdella.

Parikkalan seurakunnassa järjestetään tarvittaessa mahdollisuus suorittaa rippikoulu myös hiihtoloman aikana päivärippikouluna. Päivärippikoulu pidetään pääasiassa päivittäin klo 9- 15 välisenä aikana.

Rippikoululeirimaksu

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa 10.7. mennessä seurakunnnan tilille: FI89 5326 0020 0117 93. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset.

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Näistä löytyy tietoja kirkon nettisivuilta, katso alla oleva linkki. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat seurakuntaan tutustumisjaksoon omassa seurakunnassaan.

Linkki muiden järjestöjen ja herätysliikkeiden sivuille: https://evl.fi/plus/seurakuntaelama/kasvatus/rippikoulu/jarjestorippikoulut

Risti raamatulla