Kirkkoherran tervehdys

Parikkalan seurakuntaan kuuluu iloisia ja aktiivisia ihmisiä, jotka haluavat pitää toisistaan huolta. Monille kotiseurakunta tuo samalla tavalla turvallisuuden tunnetta kuin kotiseutu ja kaikki tutut ihmiset siellä. Kotikirkossa halutaan päästä ripille ja pitää ristiäisiä ja häitä. Seurakunnan sanoma armahtavasta Jumalasta ja Jeesuksesta syntiemme sovittajasta kantaa arjessa.

Alueen hengelliset juuret juontavat uukuniemeläiseen herätysliikkeeseen, jonka vaikutus näkyy seurakunnan aktiivisuudessa. Saaren kirkolla vuosittain elokuussa pidettävät Orpokotijuhlat kokoavat runsaasti väkeä. Myös Kansan Raamattuseuran vaikutus on ilmeinen Oronmyllyn toimintakeskuksen kautta. Näiltä seuduilta on moni lähtenyt lähetystyöhön tai valmistunut seurakunatyöhön kotimaassa.

Laajassa seurakunnassa on seurakuntien yhdistymisen myötä kolme kaunista kirkkoa: Parikkalan, Saaren ja Uukuniemen kirkot. Vajaan 20 hengen työntekijäjoukko innostaa ja kutsuu mukaan toimintaan. Lapsille, nuorille, työikäisille ja ikäihmisille löytyy sopivaa ja mieluisaa tekemistä. Mutta seurakunta ei ole olemassa vain toimintaa varten. Seurakunnan syvin olemus on siinä, että ihminen voisi löytää uskosta koko elämää kantavan voiman.

Toivotan elämääsi hyvän Jumalan siunausta!

Marja-Liisa Malmi

rovasti, kirkkoherra