Minun kirkkoni

Sinustako seurakunnan luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valitaan seurakuntaasi uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään, mihin seurakunnan rahoja käytetään ja myös siihen, ketä maallikkojäseniä kirkolliskokoukseen valitaan. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa!

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia. Viime vaaleissa valituista luottamushenkilöistä alle 30-vuotiaita oli vain 6 %. (lähde: Kirkon tutkimuskeskus)

Kirkkovaltuuston ehdokkaat numeroineen seurakuntavaaleissa vuonna 2018:

I.  Parikkalan seudun Perussuomalaiset ry

2. Friman-Nummila Kerttu, fil.kand./biologi

II. Elävä Seurakunta

3. Kainulainen Eeva, lastenhoitaja

4. Koiso-Kanttila Pekka, toimittaja

5. Lemetyinen Martti, Uukuniemi, metsuri/eläkel.

6. Niiranen Kyösti, rakennusinsinööri/LKV

7. Repo Pekka, puutarhuri

8. Saarinen Merja, yrittäjä/KTM

9. Siira Silja, luokanopettaja/eläkel.

10. Suutarinen Rauni, Kummunkylä, sairaanhoitaja

11. Turunen Jukka, käräjätuomari

12.Tykkyläinen Eija, lehtori/eläkel.

13. Uimonen Markku, Uukuniemi, eläkeläinen

14. Valkeapää Pirjo, työterveslääkäri

III. Yhdessä Kotiseurakunnan Parhaaksi

15. Anttonen Juha, Kinnarniemi, maanviljelijä/eläkeläinen

16. Eerikäinen Anne, ravintolatyöntekijä

17. Hiltunen Sirpa, toimistosihteeri

18. Huotilainen Kari, isäntä

19. Leskinen Marika, lähihoitaja

20. Neuvonen Timo, mv/eläkeläinen

21. Nokelainen Timo, mv

22. Paajanen Leena, sairaanhoitaja

23. Paajanen Pertti, mv

24. Siitonen Heikki, Melkoniemi, maatalousyrittäjä

25. Surakka Minna, karjanhoitaja

26. Tiainen Jarmo, Kumpu, maanviljelijä

27. Valkeapää Lassi, fysioterapeutti

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien vaalipäivä on 18.11.2018.

Äänestäjälle

Kuka voi äänestää?

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Vaalipäivä tulevissa vaaleissa on 18.11.2018 ja ennakkoäänestysaika on 6.–10.11.2018.

Muista otta mukaan henkilöllisyystodistus!

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Vaalikone

Seurakuntavaalien vaalikone on avautunut, pääset allaolevan sivuston  kautta tarkastamaan kuka ehdokkaista jakaa samat mielipiteesi kanssasi.

Valitse ensin seurakunnaksi Parikkalan seurakunta ja sen jälkeen käynnistä vaalikone.

Vaalikeräys

Seurakuntavaalikeräyksessä 2018 kerättävät varat käytetään lasten ja nuorten sekä naisten koulutukseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen Suomessa ja kehitysmaissa.

Vaalikeräyksestä voit lukea lisää nettisivuilta:  https://www.seurakuntavaalit.fi/seurakuntavaalit-2018/vaalikerays

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Seurakuntavaalit 2018