Parikkalan kouluun lähtevien siunaus

Parikkalan kirkko

Parikkalan Kirjolan koulun uudet ekaluokkalaiset siunataan koulutielle.

Koulun alku on iso ja merkittävä juttu. Lapsi siirtyy pienten maailmasta isojen maailmaan. Arki muuttuu, kun tuttu päiväkoti tai kerho vaihtuu kouluun. Tulee uudet kaverit, harrastukset, läksyt ja rutiinit. Koulun alku on iloinen asia, mutta siihen voi liittyä myös jännitystä. Miten lapsi pärjää? Meneekö kaikki hyvin? Toisinaan meitä lasten vanhempia jännittää enemmän kuin lapsia itseään. Varsinkin, jos omasta kouluajasta on kipeitä muistoja.

Koulun lähtöön liittyvät ilot ja huolet voi tuoda Jumalalle. Sitä varten kutsumme kaikki Parikkalan Kirjolan koulussa ekaluokan aloittavat lapset kouluun lähtevien siunaukseen Parikkalan kirkkoon ma 8.8. klo 18. Siunattavaksi voi tulla myös muita koulutiensä aloittavia lapsia. Esimerkiksi, jos lapsi aloittaa koulun Saaren koulussa, mutta ei pääse Saaren kouluun lähtevien siunaukseen, voitte hyvin osallistua tähän Parikkalan tilaisuuteen.

Kouluun lähtevien siunaus on noin puolen tunnin mittainen lasten kirkkohetki, jossa rukoillaan kouluun lähtevien lasten puolesta. Raija-pappi kutsuu lapset alttarin ääreen siunattavaksi. Lisäksi lasta voi tulla siunaamaan lapsen kummi tai vanhempi tai isovanhempi tai joku muu lapselle tärkeä ihminen.

Tilaisuutta ei striimata.

• Lapsille ja lapsiperheille Lapsille ja lapsiperheille