Tähtiperheiden liikunta alkaa tammikuussa Parikkala-hallissa

Parikkalan seurakunta aloittaa Tähtiperheiden liikuntavuoron Parikkala-hallissa.

Tähtiperheiden liikunta on erityislapsille ja heidän perheilleen tarkoitettu vertaistuellinen liikuntavuoro. Erityislapset ovat lapsia, jotka tarvitsevat toiminnoissaan tavallista enemmän tukea. Tuen tarve voi johtua esimerkiksi pitkäaikaisesta sairaudesta, neuropsykologisesta häiriöstä, kehitysvammasta tai aistiyliherkkyyksistä. Osallistujalta ei kuitenkaan edellytetä diagnoosia vaan riittää, että huoltaja itse kokee lapsessaan olevan erityislapsen piirteitä.

Tähtiperheiden liikunnassa liikutaan vapaamuotoisesti osallistujien toiveiden mukaisesti, leikitään ja pelataan erilaisia pallopelejä. Liikuntavuorolle ovat tervetulleita kaikenikäiset erityislapset sisaruksineen yhdessä vanhemman tai perheen muun aikuisen kanssa. Lapsen tai sisarusten mukana tulee olla aikuinen. Tähtiperheiden liikunta on avointa ryhmätoimintaa, joten siihen ei tarvitse ilmoittautua ja voit osallistua oman aikataulusi mukaan. Osallistuminen on ilmaista. Ryhmän toiminta rahoitetaan vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen omaan seurakuntaan jäävällä tuotolla, joka on tarkoitettu koronan seurauksista kärsineiden lasten ja nuorten auttamiseen.

Ryhmä kokoontuu Parikkala-hallissa, kentällä 3 maanantaisin 16.1.-15.5.2023 klo 18.30-19.30. Pois lukien 27.2. (talviloma), 10.4. (toinen pääsiäispäivä) ja 1.5. (vappu).

Jos ryhmälle on kysyntää, se jatkuu syksyllä 2023 ja tällöin ryhmän kokoontumisaikaa on mahdollista aikaistaa. Kesken syys-kevät -kauden Parikkala-hallissa ei viikolla klo 17 jälkeen ollut muita vapaita vuoroja.

Ryhmää ohjaa erityislapsen äiti, kirkkoherra Raija Henttonen, p. 0440430063, raija.henttonen@evl.fi

Tähtilasten liikunnan järjestäjä on Parikkalan seurakunta ja toiminnan taustalla on kristillinen ajatus jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen korvaamattomasta ihmisarvosta. Liikuntaryhmän yhteydessä ei kuitenkaan pidetä hartaushetkeä tai muuta tunnustuksellista ohjelmaa, jotta jokainen tätä ryhmää tarvitseva voi osallistua siihen.

11.1.2023 18.50