Uutislistaukseen

Parikkalan Saaren kirkon orpokotijuhlia vietetään 12.-13.8.2023

Kuva orpokotijuhlista Saaren kirkon sisältä

Saaren orpokotijuhlat keräävät satoja osallistujia ympäri Suomea

Parikkalan Saaren kirkon orpokotijuhlia vietetään 12.-13.8.2023

 

Parikkalan Saaren kirkolla on järjestetty yli 75. kertaa vuosittain elokuun puolivälissä Orpokotijuhlat. Juhlien nimi tulee historiasta, kun yli sata vuotta sitten luovutetussa Karjalassa syntyi ns. uukuniemeläinen herätysliike, jonka yhteydessä syntyi orpokoti lapsille, joilla vanhemmat olivat kuolleet. Orpokodissa järjestettiin hengellisisä juhlia ja sodan jälkeen orpokoti siirtyi nykyisen Mikkelin Ristiinaan muuttuen lastenkodiksi 1960-luvulla. Nykyään se on Parikanniemen lastenkoti. Orpokotijuhlat siirtyivät nykyisen Parikkalan Saaren kirkolle.

Saaren kirkon orpokotijuhlien ohjelma muodostuu muun muassa seuroista, Raamattuopetuksista, messuista ja lähetysjuhlasta. Lapsille on omaa ohjelmaa ja nuoret kokoontuvat Rantamajalle illanviettoon muiden kanssa. Juhlia leimaa poikkeuksellisen vahva virren veisuu. Koronaa edeltävinä vuosina juhlilla oli yli 2500 kävijää. Puhujina on sekä maallikkoja että pappeja eri puolilta Suomea. Juhlien järjestämisessä paikalliset vapaaehtoiset tekevät suuren työn talkoolaisina.

Juhlien ohjelma lähetetään Radio Patmoksen taajuudella ja sunnuntaina ohjelma lähetetään striimattuna Parikanniemen YouTube kanavalla.

12.-13.8.2023 järjestettävien juhlien teemana on Rohkaiskaa mielenne ja sunnuntain juhlamessussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan eläkkeelle jäävä piispa Seppo Häkkinen. Raamattuopetusten pitäjinä ovat Soili Haverinen, Eero Junkkaala ja Olli Seppänen. Muina puhujina ovat mm. Reetta Meriläinen, Timo Neuvonen, Mervi Pääkkö, Juha Luukkonen, Heikki Palojärvi, Markus Kontiainen, Leena Kaartinen, Kirsi ja Mikko Tiira, Erkki Makkonen, Päivi Orava, Jouko Jyrkämä, Taneli Hassinen, Iida Halme, Matti Kostamo sekä useita Parikanniemisäätiön ja Parikkalan seurakunnan työntekijöitä.

Parikkalan Saaren kirkon orpokotijuhlat järjestävät Parikanniemisäätiö, Parikanniemen Ystävät ry ja Parikkalan seurakunta. Lisätietoja www.parikanniemi.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Radiointi: www.patmos.fi 

Teuvo V. Riikonen

Toiminnanjohtaja, Parikanniemisäätiö

0400-315573 teuvov.riikonen@parikanniemi.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

12.5.2023 18.26