Uutislistaukseen

Saaren kirkko ja pihamaa Orpokotijuhlien aikaanvuonna 2019

Toisenlaiset vuoden 2020 Orpokotijuhlat

10.7.2020 11.07

Saaren kirkon Orpokotijuhlat 2020 radion ja netin kautta 

Parikkalan Saaren kirkolla yli 70 kertaa järjestetyt perinteiset Orpokotijuhlat vietetään tänä vuonna Radio Patmoksen, Radio Dein, netin ja sosiaalisen median kautta. Järjestelytoimikunta teki päätöksen juhlien viettämisestä tänä vuonna. Koronavirusepidemia on riski, jota ei haluta ottaa Saaren kirkonmäellä.  Tämän vuoden juhlien teema ”Hän on orpojen Isä” ja koko valmis ohjelma siirretään pidettäväksi ensi vuonna 13.-15.8.2021. 

Juhlat vuonna 2020 eivät jää väliin, koska ne siirretään muutettuna pidettäväksi Radio Patmoksen, Radio Dein, netin ja sosiaalisen median kautta. 14.-16.8.2020 näiden kanavien kautta voidaan kuulla puheita edellisiltä juhlilta, haastatteluja, uusia puheita ja tunnelmia juhlien eri vuosikymmeniltä. Tarkempi ohjelma valmistuu ja on nähtävissä kesäkuun loppuun mennessä www.parikanniemi.fi ja muualla mainonnassa.

Parikkalan Saaren kirkon Orpokotijuhlat syntyivät yli sata vuotta sitten luovutetussa Karjalassa ja siirtyivät 1940 luvun lopulla nykyiselle paikalle Saaren kirkolle. Juhlien erikoinen nimi liittyy konkreettisesti orpokotiin, jossa juhlat alussa vietettiin. Saaren ja Uukuniemen seurakunnat on liitetty Parikkalaan ja juhlien yhtenä järjestäjänä on Parikkalan seurakunta yhdessä Parikanniemen Ystävät ry:n ja Parikanniemisäätiön kanssa. Parikanniemisäätiö ylläpitää Mikkelin Ristiinassa lastenkotia, joka jatkaa Karjalan Uukuniemen orpokodissa alkanutta työtä. 

Saaren orpokotijuhlien erikoisuus on sama paikka, vaatimattomat olosuhteet, pelkistetty ohjelma, mikä koostuu seuroista, Raamattuopetuksista, lähetysjuhlasta sekä joka päivä vietetystä ehtoollisesta. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Juhlien virrenveisuu on poikkeuksellisen voimakasta. 

2019 julkistettiin Danielle Miettisen (teksti) ja Philippe Gueissazin (kuvat ja taitto) dokumenttikirja ”Orpojen kotijuhlat. Miksi horrossaarnaaja Helena Konttisen perintö kiinnostaa yhä?” (Parikanniemen Ystävät ry), jossa kerrotaan tarkemmin juhlien syntyhistoriasta, tekijöistä ja sisällöstä. Vuonna 2019 juhlilla oli yli 2500 eri kävijää.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja

Teuvo V. Riikonen

0400-315573

teuvov.riikonen@parikanniemi.fi

www.parikanniemi.fi www.patmos.fi