Sairaalasielunhoito on mahdollista korona-aikanakin erillisellä pyynnöllä

23.10.2020 13.58

Sairaalapastori Ari Riuttaskorpi Lappeenrannan seurakuntayhtymästä muistuttaa, että korona-rajoitusten aikana sairaalasielunhoitoa on mahdollista saada kutsumalla sairaalapappi yksilöidysti paikalle sairaaloiden osastoille ja palvelukoteihin. Etelä-Karjalassa sairaalasielunhoito on luontevasti osa terveydenhuollon laajaa kenttää. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) antaa työlle täyden tuen, ja käytänteet sovitaan yhdessä, terveys ja turvallisuus edellä. Mahdollisuus sairaalasielunhoitoon nähdään osana kokonaishoitoa.

Potilas, tai hänet tuntevat omaiset ja läheiset, voivat pyytää itse suoraan sairaalapappia paikalle tai pyytää henkilökuntaa kutsumaan. Myös henkilökunta voi nähdä potilaan tai asukkaan tarpeen sairaalasielunhoidon palveluille, kuten keskustelulle papin kanssa, yhdessä rukoilemiselle, ripille tai ehtoolliselle. Omaiset ja henkilökuntakin voivat kaivata tukea, lohdutusta ja rohkaisua kuormittavissa tilanteissa. Korona-aika ei tätä tarvetta ainakaan vähennä.

Myös Parikkalan Hyvinvointikeskukseen ja palvelukoteihin voi pyytää papin tai diakonin lyhyelle yksilökäynnille ja jakamaan ehtoollista olemalla yhteydessä seurakuntaan