Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Diakoniatyön tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Diakoniatyön etsii ihmisiä, joita kukaan muu ei auta tai joilla on elämässä erityisen vaikeaa ja ahdistavaa.

Diakoniatyön työmuodot

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä, pitävät kerhoja ja hartaushetkiä ja ovat tavattavissa diakoniatoimistolla asiakasvastaanotossa. Parhaiten diakoniatyöntekijät tavoittaa toimistosta keskiviikkoaamuisin leivänjakelun yhteydessä. Diakoniatyöntekijöitä kannattaa tavoitella myös sähköpostitse ja puhelimitse: jaana.vaittinen@evl.fi 040 864 1236 ja heini.meuronen@evl.fi 040 069 7081.

Kesäaikaan diakoniatyössä muun muassa tehdään retkiä sekä pidetään saunailtoja ja leiripäiviä.

Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Jaanaan voit saada yhteyden myös Face bookin (messengerin) kautta (Diakoni Jaana Parikkala). https://www.facebook.com/diakonijaana.parikkala Diakoniatyöllä on face bookissa myös oma sivunsa: Parikkalan seurakunnan diakoniatyö.

Diakoniatyön asiakasryhmät

Parikkalan seurakunnan diakoniatyössä työskennellään muun muassa

- vanhusten

- perheiden

- vähävaraisten

- mielenterveyskuntoutujien

- kehitysvammaisten

- päihdeongelmaisten

- näkövammaisten

- kuulovammaisten

- omaishoitajien  parissa.

Diakoniatyön säännöllisiä ryhmiä

Diakoniatyön ryhmiä kokoontuu eripuolella seurakuntaa

Seurakunnan diakoniatyö järjestää ryhmätoimintaa vanhuksille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

Eläkeikäisten kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa Parikkalassa ja Uukuniemellä. Parikkalan eläkeikäisten kerho on kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 12 Parikkalan seurakuntatalolla. Syyskauden ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 7.9. Muut syyskauden kerhokerrat ovat 5.10. ja 2.11. Niukkalassa, Uukuniemen seurakuntatalolla eläkeikäisten kerho kokoontuu kunkin kuukauden ensimmäisenä torstai-iltapäivänä klo12. Uukuniemen Eläkeikäisten kerhojen ajankohdat syyskaudella 2020 ovat 10.9., 8.10. ja 5.11. Torstaina 10.12. on Niukkalassa Uukuniemen alueen joulu(puuro)juhlat.

Ystäväntuvat kokoontuvat, pääasiassa vapaaehtoisten vastuunkantajien voimin, Parikkalan seurakuntatalolla joka toinen torstai klo 12 (alkaen 17.9.), Saaren seurakuntakeskuksella joka maanantai klo 12 (alkaen 14.9.) ja Niukkalassa noin kerran kuukaudessa torstaisin klo 12 (24.9., 22.10. ja 26.11.). Torstaina 20.2. Niukkalassa Ystäväntuvan korvaa Yhteisvastuurokkatapahtuma.

Kehitysvammaisten kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa keskiviikkoiltapäivisin sekä Parikkalan seurakuntatalolla että Saaren seurakuntakeskuksella.

Mielenterveyskuntoutujien ryhmä kokoontuu Parikkalan Hyvinvointikeskuksella kuntouttavan päivätoiminnan tiloissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 12, alkaen 21.9. Ryhmän muut kokoontumisajat syyskaudella 2020 ovat 19.10. ja 16.11.

Lisätietoja ryhmistä saa diakoniatyöntekijä Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236. Kehitysvammaisten kerhojen osalta lisätietoja kannattaa kysellä diakoni Heini Meuroselta p. 040 069 7081.

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä jä tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijäämme Heini Meuroseen, p. 040 0697 081 tai heini.meuronen@evl.fi

Seurakunnassamme tomivat muut kerhot:

• Afaasiakerho

• Näkövammaistenkerho