Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakoniatyön tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Diakoniatyön etsii ihmisiä, joita kukaan muu ei auta tai joilla on elämässä erityisen vaikeaa ja ahdistavaa.

Diakoniatyön työmuodot

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä, pitävät kerhoja ja hartaushetkiä ja ovat tavattavissa diakoniatoimistolla asiakasvastaanotossa. Parhaiten diakoniatyöntekijät tavoittaa toimistosta keskiviikkoaamuisin leivänjakelun yhteydessä. Diakoniatyöntekijöitä kannattaa tavoitella myös sähköpostitse ja puhelimitse: jaana.vaittinen@evl.fi 040 864 1236 ja heini.meuronen@evl.fi 040 069 7081.

Kesäaikaan diakoniatyössä muun muassa tehdään retkiä sekä pidetään saunailtoja ja leiripäiviä.

Nyt poikkeustilan aikana diakoniatyöntekijöiden työ painottuu puhelintyöhön. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Jaanaan voit saada yhteyden myös Face bookin (messengerin) kautta (Diakoni Jaana Parikkala). https://www.facebook.com/diakonijaana.parikkala Diakoniatyöllä on face bookissa myös oma sivunsa: Parikkalan seurakunnan diakoniatyö.

Diakoniatyön asiakasryhmät

Parikkalan seurakunnan diakoniatyössä työskennellään muun muassa

- vanhusten

- perheiden

- vähävaraisten

- mielenterveyskuntoutujien

- kehitysvammaisten

- päihdeongelmaisten

- näkövammaisten

- kuulovammaisten

- omaishoitajien  parissa.

Diakoniatyön ryhmät ja vertaistukiryhmät tauolla

Diakoniatyön ryhmät ja vertaistukiryhmät sekä kotikäynnit ovat koronaepidemian vuoksi toistaiseksi tauolla.

Annamme uutta ajankohtaista tietoa ryhmien jatkumisesta ja kotikäyntimahdollisuudesta poikkeustilanteen poistuttua.

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijöihin puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta.

Diakoniatyöntekijä Jaana Vaittinen p. 040 864 1236    s.posti: jaana.vaittinen@evl.fi

Diakoniatyöntekijä Heini Meuronen p. 0400 697 081   s.posti: heini.meuronen@evl.fi

Face bookissa: Diakoni Jaana Parikkala

Parikkalan seurakunnan diakoniatyö

Diakoniatyön säännöllisiä ryhmiä

Diakoniatyön ryhmiä kokoontuu eripuolella seurakuntaa

Seurakunnan diakoniatyö järjestää ryhmätoimintaa vanhuksille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

Eläkeikäisten kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa Parikkalassa ja Uukuniemellä. Parikkalan eläkeikäisten kerho on kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 13 Parikkalan seurakuntatalon pienessä salissa. Kevätkauden ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 13.1. Muut kevätkauden kerhokerrat ovat 3.2., 2.3. ja 30.3. Niukkalassa, Uukuniemen seurakuntatalolla eläkeikäisten kerho kokoontuu kunkin kuukauden ensimmäisenä torstai-iltapäivänä. Uukuniemen Eläkeikäisten kerhojen ajankohdat kevätkaudella 2020 ovat 9.1., 6.2. ja 2.4. Torstaina 5.3. on Niukkalassa Uukuniemen alueen kinkerit.

Ystäväntuvat kokoontuvat, pääasiassa vapaaehtoisten vastuunkantajien voimin, Parikkalan seurakuntatalolla joka torstai klo 12 (alkaen 16.1.), Saaren seurakuntakeskuksella joka maanantai klo 12 (alkaen 20.1.) ja Niukkalassa noin kerran kuukaudessa torstaisin klo 13 (30.1., 26.3. ja 23.4.). Torstaina 20.2. Niukkalassa Ystäväntuvan korvaa Yhteisvastuurokkatapahtuma.

Kehitysvammaisten kerhot kokoontuvat kerran kuukaudessa keskiviikkoiltapäivisin sekä Parikkalan seurakuntatalolla että Saaren seurakuntakeskuksella. Kevätkaudella kehitysvammaisten kerhon kokoontumisajankohdat Parikkalassa ovat 15.1., 12.2., 18.3. ja 15.4. Saarella kehitysvammaisten kerhot kevätkaudella ovat 29.1., 26.2., 25.3. ja 29.4.

Mielenterveyskuntoutujien ryhmä kokoontuu Parikkalan Hyvinvointikeskuksella päivätoiminnan tiloissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 12, alkaen 27.1. Ryhmän muut kokoontumisajat kevätkaudella 2020 ovat 24.2., 23.3. ja 20.4. sekä leiripäivä seurakunnan leirimajalla perjantaina 29.5.

Lisätietoja ryhmistä saa diakoniatyöntekijä Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236. Kehitysvammaisten kerhojen osalta lisätieoja kannattaa kysellä diakoni Heini Meuroselta p. 040 069 7081.

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä jä tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijäämme Heini Meuroseen, p. 040 0697 081 tai heini.meuronen@evl.fi

Seurakunnassamme tomivat muut kerhot:

• Afaasiakerho

• Näkövammaistenkerho