Jouluavustukset vähävaraisille haettavissa 24.11.2022 mennessä

Vähävaraiset parikkalalaiset voivat hakea diakonian jouluavustusta 24.11.2022 mennessä. Avustushakemuslomakkeita saa diakoniatyöntekijöiltä Anni Parikalta p. 0400 697 081 (anni.parikka@evl.fi) ja Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236 (jaana.vaittinen@evl.fi)

Yhteisöruokailut syyskaudella 2022 Parikkalassa, Akonpohjassa ja Niukkalassa

Parikkalan seurakunnassa syksyllä 2021 aloitetusta Yhteisöruokailukokeilusta saatiin hyviä kokemuksia. Näin ollen Yhteisöruokailuja jatketaan.

Eri alueilla (Parikkalassa, Saarella ja Niukkalassa) järjestetään muutama yhteisöruokailu syyskauden aikana. Akonpohjassa Yhteisöruokailupäivä on maanantai (26.9, 24.10. ja 21.11.) ja Niukkalassa yhteisöruokailusta nautitaan tiistaisin (27.9, 25.10 ja 22.11.) Parikkalan Yhteisöruokailut ovat torstaina 29.10, 27.10. ja 24.11. Yhteisöruokailut aloitetaan Parikkalassa klo 11.30, Akonpohjassa klo 12 ja Niukkalassa klo 13 pienellä hartaudella. Yhteisöruokailusta on vapaaehtoinen maksu. Jos kenellä ei ole vara maksaa, niin silloin ei tarvitse maksaa.

Diakoniatyön säännöllisiä ryhmiä

Diakoniatyön ryhmiä kokoontuu eri puolella seurakuntaa

Seurakunnan diakoniatyö järjestää ryhmätoimintaa vanhuksille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

Ystäväntuvat kokoontuvat pääasiassa vapaaehtoisten vastuunkantajien voimin Parikkalan seurakuntatalolla torstaisin klo 12, paitsi kerran kuukaudessa kun on Yhteisöruokailu. Saaren seurakuntakeskuksella maanantaisin klo 12, paitsi kerran kuukaudessa maanantaina kun on Yhteisöruokailu. Ja Niukkalassa noin kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13 alk. 20.9.

Kehitysvammaisten kerhot kokoontuvat noin kerran kuukaudessa keskiviikkoiltapäivisin sekä Parikkalan seurakuntatalolla että Saaren seurakuntakeskuksella.

Mielenterveyskuntoutujien ryhmä kokoontuu Parikkalan Hyvinvointikeskuksella kuntouttavan päivätoiminnan tiloissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 12, alkaen 19.9. Ryhmän muut kokoontumisajat syyskaudella 2022 ovat 17.10.,14.11.

Lisätietoja ryhmistä saa diakoniatyöntekijä Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236. Kehitysvammaisten kerhojen osalta lisätietoja kannattaa kysellä vs. diakoni Anni Parikalta p. 040 069 7081.

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä ja tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä vs. diakoniatyöntekijäämme Anni Parikkaan, p. 040 0697 081 tai anni.parikka@evl.fi

Seurakunnassamme toimivat muut kerhot:

• Afasia- ja aivohalvauskerho

• Näkövammaisten kerho