Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Diakoniatyön tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Diakoniatyön etsii ihmisiä, joita kukaan muu ei auta tai joilla on elämässä erityisen vaikeaa ja ahdistavaa.

Diakoniatyön työmuodot

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä, pitävät kerhoja ja hartaushetkiä ja ovat tavattavissa diakoniatoimistolla asiakasvastaanotossa. Parhaiten diakoniatyöntekijät tavoittaa torstaisin klo 11-12, jolloin on Parikkalan seurakuntatalolla diakoniapäivystys leivänjakelun yhteydessä. Diakoniatyöntekijöitä kannattaa tavoitella myös sähköpostitse ja puhelimitse: jaana.vaittinen@evl.fi 040 864 1236 ja anni.parikka@evl.fi 040 069 7081.

Kesäaikaan diakoniatyössä muun muassa tehdään retkiä sekä pidetään saunailtoja ja leiripäiviä.

Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Jaanaan voit saada yhteyden myös Face bookin (messengerin) kautta (Diakoni Jaana Parikkala). https://www.facebook.com/diakonijaana.parikkala Diakoniatyöllä on face bookissa myös oma sivunsa: Parikkalan seurakunnan diakoniatyö.

Diakoniatyön asiakasryhmät

Parikkalan seurakunnan diakoniatyössä työskennellään muun muassa

- vanhusten

- perheiden

- vähävaraisten

- mielenterveyskuntoutujien

- kehitysvammaisten

- päihdeongelmaisten

- näkövammaisten

- kuulovammaisten

- surevien omaisten

- omaishoitajien  parissa.

Yhteisöruokailut kevätkaudella 2022 Parikkalassa, Akonpohjassa ja Niukkalassa

Parikkalan seurakunnassa syksyllä 2021 aloitetusta Yhteisöruokailukokeilusta saatiin hyviä kokemuksia. Näin ollen Yhteisöruokailuja jatketaan myös kevätkaudella.

Eri alueilla (Parikkalassa, Saarella ja Niukkalassa) järjestetään muutama yhteisöruokailu kevätkauden aikana. Saarella Yhteisöruokailupäivä on maanantai (21.2, 21.3. ja 25.4.) ja Niukkalassa yhteisöruokailusta nautitaan tiistaisin (22.2, 22.3 ja 26.4.) Parikkalan Yhteisöruokailut ovat torstaina 24.2, 24.3. ja 27.4. Yhteisöruokailut aloitetaan klo 11 pienellä hartaudella. Yhteisöruokailusta on vapaaehtoinen maksu.

Koronatilanteen takia tammikuun Yhteisöruokailut korvataan tilausruokamahdollisuudella: Makaroni-jauhelihalaatikkoa (myös gluteeniton kasvisvaihtoehto) saatavilla tilauksesta: ti 25.1. Niukkalassa srk-talolla, ke 26.1. Akonpohjassa srk-keskuksella ja to 27.1. Parikkalan srk-talolla. Vapaaehtoinen maksu oman srk:n diakoniatyölle. Tilaukset to 20.1. mennessä p. 040 864 1236/Jaana. Puhelimessa saat hakuajan.

Diakoniatyön säännöllisiä ryhmiä

Diakoniatyön ryhmiä kokoontuu eripuolella seurakuntaa

Seurakunnan diakoniatyö järjestää ryhmätoimintaa vanhuksille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Koronatilanteen takia ryhmät eivät kokoonnu vielä tammikuussa.

Ystäväntuvat kokoontuvat, pääasiassa vapaaehtoisten vastuunkantajien voimin, Parikkalan seurakuntatalolla torstaisin klo 12 (alkaen 3.2.), paitsi kerran kuukaudessa kun on Yhteisöruokailu. Saaren seurakuntakeskuksella maanantaisin klo 12 (alkaen 7.2.), paitsi kerran kuukaudessa maanantaina kun on Yhteisöruokailu. Ja Niukkalassa noin kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13 (8.2., 8.3. ja 5.4.2022).

Kehitysvammaisten kerhot kokoontuvat noin kerran kuukaudessa keskiviikkoiltapäivisin sekä Parikkalan seurakuntatalolla että Saaren seurakuntakeskuksella.

Mielenterveyskuntoutujien ryhmä kokoontuu Parikkalan Hyvinvointikeskuksella kuntouttavan päivätoiminnan tiloissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 12, alkaen 17.1. Ryhmän muut kokoontumisajat kevätkaudella 2022 ovat 14.2. ja 14.3. ja 11.4.

Lisätietoja ryhmistä saa diakoniatyöntekijä Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236. Kehitysvammaisten kerhojen osalta lisätietoja kannattaa kysellä vs. diakoni Anni Parikalta p. 040 069 7081.

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä jä tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä vs. diakoniatyöntekijäämme Anni Parikkaan, p. 040 0697 081 tai anni.parikka@evl.fi

Seurakunnassamme tomivat muut kerhot:

• Aivohalvaus- ja afaasiakerho

• Näkövammaistenkerho