Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Diakoniatyön tehtävänä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Diakoniatyön etsii ihmisiä, joita kukaan muu ei auta tai joilla on elämässä erityisen vaikeaa ja ahdistavaa.

Diakoniatyön työmuodot

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä, pitävät kerhoja ja hartaushetkiä ja ovat tavattavissa diakoniatoimistolla asiakasvastaanotossa. Parhaiten diakoniatyöntekijät tavoittaa toimistosta keskiviikkoaamuisin leivänjakelun yhteydessä. Diakoniatyöntekijöitä kannattaa tavoitella myös sähköpostitse ja puhelimitse: jaana.vaittinen@evl.fi 040 864 1236 ja heini.meuronen@evl.fi 040 069 7081.

Kesäaikaan diakoniatyössä muun muassa tehdään retkiä sekä pidetään saunailtoja ja leiripäiviä.

Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Jaanaan voit saada yhteyden myös Face bookin (messengerin) kautta (Diakoni Jaana Parikkala). https://www.facebook.com/diakonijaana.parikkala Diakoniatyöllä on face bookissa myös oma sivunsa: Parikkalan seurakunnan diakoniatyö.

Diakoniatyön asiakasryhmät

Parikkalan seurakunnan diakoniatyössä työskennellään muun muassa

- vanhusten         

- perheiden

- vähävaraisten

- mielenterveyskuntoutujien

- kehitysvammaisten

- päihdeongelmaisten

- näkövammaisten

- kuulovammaisten

- omaishoitajien  parissa.

 

Yhteisöruokailukokeilu Parikkalassa, Saarella ja Niukkalassa

Parikkalan seurakunnassa aloitetaan syksyllä 2021 Yhteisöruokailukokeilu.

Eri alueilla (Parikkalassa, Saarella ja Niukkalassa) järjestetään muutama yhteisöruokailu syyskauden aikana. Saarella Yhteisöruokailupäivä on maanantai (11.10. ja 1.11.) ja Niukkalassa yhteisöruokailusta nautitaan tiistaisin (12.10. ja 2.11.) Parikkalan Yhteisöruokailut ovat torstaina 21.10. ja 18.11. Lisäksi Parikkalan seurakuntatalolla on syksyn ensimmäinen yhteisöruokailu Sadonkorjuumyyjäisten yhteydessä torstaina 23.9. Yhteisöruokailut aloitetaan klo 11 pienellä hartaudella.

 

Diakoniatyön säännöllisiä ryhmiä

Diakoniatyön ryhmiä kokoontuu eripuolella seurakuntaa

Seurakunnan diakoniatyö järjestää ryhmätoimintaa vanhuksille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille.

Ystäväntuvat kokoontuvat, pääasiassa vapaaehtoisten vastuunkantajien voimin, Parikkalan seurakuntatalolla suunnilleen joka toinen torstai klo 12 (alkaen 16.9.), Saaren seurakuntakeskuksella joka maanantai klo 12 (alkaen 20.9.) ja Niukkalassa noin kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13 (21.9., 19.10. ja 16.11.). 

Kehitysvammaisten kerhot kokoontuvat noin kerran kuukaudessa keskiviikkoiltapäivisin sekä Parikkalan seurakuntatalolla että Saaren seurakuntakeskuksella.

Mielenterveyskuntoutujien ryhmä kokoontuu Parikkalan Hyvinvointikeskuksella kuntouttavan päivätoiminnan tiloissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 12, alkaen 20.9. Ryhmän muut kokoontumisajat syyskaudella 2021 ovat 18.10. ja 15.11.

Lisätietoja ryhmistä saa diakoniatyöntekijä Jaana Vaittiselta p. 040 864 1236. Kehitysvammaisten kerhojen osalta lisätietoja kannattaa kysellä diakoni Heini Meuroselta p. 040 069 7081.

 

 

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä jä tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijäämme Heini Meuroseen, p. 040 0697 081 tai heini.meuronen@evl.fi

Seurakunnassamme tomivat muut kerhot:

  • Afaasiakerho

  • Näkövammaistenkerho

  • Kuulovammaistenkerho

  • AA-kerho

  • Huumenuorten vanhempien ryhmä

Perhe