Apua ja tukea eri elämäntilanteissa

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakuntamme työntekijöiden puoleen. Diakoniatyön kautta haluamme auttaa ja palvella ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Jokainen tarvitsee jossakin elämänvaiheessa toisen ihmisen apua ja tukea. Diakonia on kristillisestä uskosta nousevaa palvelua ja auttamista. Diakonia on jakamista ja yhdessä tekemistä.

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten, he auttavat sinua tarpeen tullen. Myös Palveleva puhelin ja netti ovat käytettävissäsi. Yhteystietomme löytyvät Yhteystieto-osiosta tai tämän linkin kautta.

Diakoniavastaanotto

Pietarinkuja 2, 59100 Parikkala

KE klo 10.00 - 11.00 (ilman ajanvarausta), muulloin ajanvarauksella sopimalla työntekijän kanssa. Tuolloin jaamme paikallisen kaupan lahjoittamat ylijäämä leivät niitä tarvitseville. Tervetuloa hakemaan!

Paikalla on diakoniatyöntekijä sinua varten. Jos tarvitset taloudellista-, keskustelu- tai muuta apua, tule käymään päivystysaikana tai ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin sopiaksesi ajan.

Avustuslomake löytyy tämän linkin kautta. Voit tulostaa lomakkeen, täyttää ja lähettää lomakkeen postitse; Parikkalan seurakunta/ Diakoniatoimisto, Pietarinkuja 2, 59100 Parikkala  tai sähköisesti liitetiedostona diakoniatyöntekijöiden sähköpostiosotteisiin. Toki voit aina tulla käymään keskiviikkona ilman ajanvarausta tai sopia ajan ja tuoda lomakkeen tullessasi.

Suru ja kriisi

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa. Mieltäsi voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat kuten läheisen menehtyminen tai loukkaantuminen, sairastuminen, vammautuminen, työttömäksi jääminen tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Kun haluat  keskustella tapahtuman herättämistä ajatuksista ja etsiä siitä selviytymiskeinoja, ota yhteyttä  pappiin tai diakoniatyöntekijään.

Myös Palveleva puhelin ja -netti ovat käytettävissäsi.

Keskusteluapu ja kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät tekevät kotikäyntejä. Voit pyytää diakoniatyöntekijää käymään kotonasi, jos sinun on hankala liikkua tai muuten koti on mukavampi paikka kohtaamiselle.

Voit soittaa diakoniatyöntekijälle ja varata ajan. Puhelinnumerot löydät Yhteystieto-osiosta tai tästä linkistä.  Sovittaessa papit ja diakoniatyöntekijät tuovat myös ehtoollisen kotiin.

Vertaistukiryhmät

Seurakunnassamme toimii useita pieniä erikoisryhmiä omien vetäjien voimilla, antaen vertaistukea sitä tarvitseville. Ryhmät pyörivät omatoimisesti toiset viikottain, toiset kerran kuukaudessa, riippuen aina ryhmän vetäjästä jä tarpeesta.

Seurakunta antaa näihin tilat käyttöön, mutta varsinaisesti työntekijää ei näissä ryhmissä ole. Jos haluat lisätietoja vertaistukiryhmistä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijäämme Heini Meuroseen, p. 040 0697 081 tai heini.meuronen@evl.fi

Seurakunnassamme tomivat muut kerhot:

• Afaasiakerho

• Näkövammaistenkerho