alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu rippipyhässä su 11.10. Rippikouluun tulevat osallistuvat huoltajineen klo 10 jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen seurakuntatalossa kirkkokahveille ja tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan rippikoulusta. Rippikouluun ilmoittaudutaan tiedotustilaisuuden päätteeksi. Huom ! Rippikouluilmoittautuminen koskee myös niitä nuoria, jotka menevät jonkin järjestön rippikoululeirille, sillä rippikoulun kotiseurakuntaan tutustumis-jakso suoritetaan omassa seurakunnassa syksyn ja kevään aikana.

Parikkalan seurakunnan rippikoulu alkaa syksyllä 2020 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2021 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki Saarelle ja Uukuniemelle, joka järjestetään lauantai-päivänä klo 10-16.30. Ajankohta kerrotaan lähempänä.

Rippikoululeiri:

Vuoden 2021 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri, joka pidetään Jaakkiman opistossa Ruokolahdella. Rippikoulun ajankohta on 8.6.-15.6.2021. Konfirmaatio järjestetään sunnuntaina 20.6. Parikkalan kirkossa.

Leirimaksu:

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa 10.7. mennessä seurakunnnan tilille: FI89 5326 0020 0117 93. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset.

Voit seurata Facebookissa / Parikkalan seurakunta/nuorisotyö-sivustolle päivittyviä tietoja ja esim. musiikkivideoita tästä linkistä:

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Näistä löytyy tietoja kirkon nettisivuilta, katso alla oleva linkki. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat seurakuntaan tutustumisjaksoon omassa seurakunnassaan.

Linkki muiden järjestöjen ja herätysliikkeiden sivuille: https://evl.fi/plus/seurakuntaelama/kasvatus/rippikoulu/jarjestorippikoulut

Risti raamatulla