alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Tulevan vuoden 2019 rippikoulu

Syksyllä 2018 rippikouluun kutsutaan 2004 syntyneet nuoret. Vuoden 2019 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri. Rippikoululeirin ajankohta on ti 4.6.-ti 11.6.2019. Leirijakso pidetään Jaakkiman opistossa Ruokolahdella. Konfirmaatio on Parikkalan kirkossa su 16.6.2019.

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa 30.4.2019 mennessä seurakunnnan tilille: FI 89 53 26 00 20 01 17 93.

Kaikille vuonna 2004 syntyneille Parikkalan seurakunnan jäsenille lähetetään kutsu rippikoulupyhään su 7.10. Rippipyhä alkaa klo 10 messulla Parikkalan kirkossa ja jatkuu Parikkalan seurakuntatalossa kirkkokahveilla ja rippikoulu-infotilaisuudella, jossa yhteydessä rippikouluun ilmoittaudutaan kirjallisesti.

Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat seurakuntaan tutustumisjaksoon omassa seurakunnassaan, joten rippipyhä ja rippikoulu-info koskee myös näitä nuoria. Rippipyhässä annetaan ohjeet seurakuntaan tutustumisjakson suorittamisesta.

Toinen vuoden 2018 puolella järjestettävä rippipyhä on su 4.11., jolloin rippikoululaiset osallistuvat klo 10 messuun Parikkalan kirkossa. Messun jälkeen rippikoululaisille on lounas ja rippikouluoppitunteja klo 14 asti Parikkalan seurakuntatalossa.

Rippikoululaiset osallistuvat Pekka Laukkarinen Duon konserttiin pe 9.11. klo 18 Parikkalan kirkossa.

Keväällä 2019 rippikoululaiset osallistuvat muutamaan rippipyhään, pienryhmissä messun valmisteluun ja toteuttamiseen sekä tiettyihin seurakunnan tapahtumiin ja nuorteniltoihin sekä kotiseuturetkelle la 4.5. klo 10-16.

Risti raamatulla