alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

 

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Rippikouluun kutsutaan syksyllä 2021 kirjeitse seurakuntamme vuonna 2007 syntyneet jäsenet. Rippikouluun voi osallistua myös vaikka ei olisi seurakunnan jäsen. Konfirmaatioon osallistuvat ovat kastettuja ja seurakunnan jäseniä. Jos nuorta ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa ennen konfirmaatiota.

Huom ! Rippikouluilmoittautuminen koskee myös niitä nuoria, jotka menevät jonkin järjestön rippikoululeirille, sillä rippikoulun kotiseurakuntaan tutustumis-jakso suoritetaan omassa seurakunnassa syksyn ja kevään aikana. 

Parikkalan seurakunnan rippikoulu alkaa syksyllä 2021 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2022 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki Saarelle ja Uukuniemelle, joka järjestetään lauantai-päivänä klo 10-16.30. Ajankohta kerrotaan lähempänä.

Rippikoululeiri ja päivärippikoulu:

Vuoden 2022 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri, joka pidetään Punkaharjun Vaahersalossa 11.-18.7.2022.

Konfirmaatio on su 24.7. klo 12.00. 

(Mikäli konfirmaatio joudutaan järjestämään koronan takia kahtena erillisenä tilaisuutena, konfirmaatioiden ajat ovat klo 12.00 ja klo 14.00. )

Mikäli nuori haluaa suorittaa rippikoulun päivärippikouluna, siihen tarjotaan mahdollisuus. 

 

Leirimaksu: 

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa 30.4. mennessä seurakunnan tilille: FI89 5326 0020 0117 93. Kirjoittakaa maksun viestikenttään rippikoululaisen nimi. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset. 

 

Ulkoläksyistä: 


Rippikoululaisille on jaettu rippikoulun ulkoläksyt sekä paperisena että PDF-liitteenä rippikouluryhmän Whats´App-ryhmässä. 

Opeteltavia ulkoläksyjä ovat: Uskontunnustus, Isä meidän -rukous, 10 käskyä, Herran siunaus, Kaste- ja lähetyskäsky, Pienoisevankeliumi ja Rakkauden kaksoiskäsky.                                                                                                          
Ulkoläksyjä voi suorittaa omaan tahtiin ja omassa järjestyksessä meille työntekijöille (Jarkko ja Kristiina) yhteisissä kokoontumisissa tai sitten erikseen ajankohdasta sopimalla koulupäivän jälkeen. Tavoitteena on, että kaikki ovat suorittaneet ulkoläksyt toukokuuhun mennessä ennen leirijaksoa. Toivomme, että kotiväki antaa tukea näiden ulkoläksyjen harjoittelussa kotona. 

 

KEVÄT 2022

Tammi-helmikuun messuryhmät : 

Tammi-helmikuussa rippikoululaiset avustavat pienryhmittäin yhdessä messussa joko Parikkalassa, Saarella tai Uukuniemellä.

Messuja valmistellaan ryhmittäin samoin Parikkalassa, Saarella ja Uukuniemellä iltapäivisin koulupäivän jälkeen. 

Messut ja niiden valmistelupäivät:

su 23.1. klo 13 Uukuniemen srk-talo. Valmistelu ke 19.1. klo 16.30-18.00 Uukuniemen srk-talo. 

su 23.1. klo 10 Parikkalan siunauskappeli. Valmistelu to 20.1. klo 15.30-17.00 Parikkalan siunauskappeli.

su 30.1. klo 10 Parikkalan siunauskappeli. Valmistelu ke 26.1. klo 15.30-17.00 Parikkalan siunauskappeli.

su 20.2. klo 10 Parikkalan siunauskappeli. Valmistelu pe 18.2. klo 15.30-17.00 Parikkalan siunauskappeli.                                                                           

su 20.2. klo 13 Saaren srk-keskus. Valmistelu to 17.2. klo 15.45-17.15 Saaren srk-keskus.

Valmistelukokoontumisissa nuorille tarjotaan pieni välipala.                                                                     
.
 

KEVÄÄN YHTEISET KOKOONTUMISET

Lähetys -ja diakoniaoppitunteja lauantaina 5.2. klo 14-17 (huom ! aika muuttunut) Parikkalan srk-talossa.

Sunnuntai 20.3. klo 16-18.30 ehtoollisopetus ja veisumessu, Parikkalan siunauskappeli

Lauantai 23.4. klo 12.40-14.30 konsertti Oronmyllyllä Armorokissa. Huom! Omin kyydein.

Lauantai 14.5. klo 13.00-14.00 rippikoululeiri-info leiriläisille ja huoltajille Parikkalan seurakuntatalossa.

Lauantai 28.5. klo 10-16.30 Kotiseuturetki Saarelle ja Uukuniemelle. Lähtö yhteiskuljetuksella klo 10 Parikkalasta Saaren srk-keskukselle. Kyytiin voi tulla myös matkanvarrelta etukäteen asiasta ilmoittamalla. Saaren seurakuntakeskuksessa on oppitunteja ja lounas. Retki jatkuu Saaren kirkolle, Paakasalmen hautausmaalle ja Uukuniemen kirkolle, josta palataan Saaren kautta Parikkalaan. Retken kotiseutuoppaana on Erkki Lemetyinen. 


Mikäli rippikoululainen ei pääse yhteiseen kokoontumiseen esim. sairauden takia, toivomme että huoltaja ilmoittaa siitä meille etukäteen. 

Rippikouluasioissa voit olla yhteydessä Tiinaan ja Jarkkoon: 

Kristiina Rankila, nuorisotyönohjaaja               Jarkko Hyvärinen, seurakuntapastori 
kristiina.rankila@evl.fi                                       jarkko.hyvarinen@evl.fi
puh. 040 864 1258                                            puh. 044 5430 096
 

 

 

Järjestöjen ja herätysliikkeiden järjestämät rippikoulut

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat oman seurakunnan rippikouluilmoittautumistilaisuuteen sekä syksystä kevääseen kestävään seurakuntaan tutustumis- jaksoon omassa seurakunnassa.

 


 

Voit seurata Facebookissa / Parikkalan seurakunta/nuorisotyö-sivustolle päivittyviä tietoja ja esim. musiikkivideoita tästä linkistä:

https://www.facebook.com/parikkalanseurakuntanuorisotyo

 

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Risti raamatulla