alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Rippikouluun kutsutaan syksyllä 2021 kirjeitse seurakuntamme vuonna 2007 syntyneet jäsenet. Rippikouluun voi osallistua myös vaikka ei olisi seurakunnan jäsen. Konfirmaatioon osallistuvat ovat kastettuja ja seurakunnan jäseniä. Jos nuorta ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa ennen konfirmaatiota.

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu rippipyhässä sunnuntaina 26.9. klo 10 Parikkalan kirkossa. Rippikouluun tulevat osallistuvat huoltajineen klo 10 jumalanpalvelukseen. Jumalanpalveluksen jälkeen pidetään tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan rippikoulusta. Rippikouluun ilmoittaudutaan tiedotustilaisuuden päätteeksi. Rippikoulutiedotteen mukana lähetetetty ilmoittautumislomake on syytä ottaa tilaisuuteen mukaan, sillä ne kerätään tilaisuuden lopuksi.

Huom ! Rippikouluilmoittautuminen koskee myös niitä nuoria, jotka menevät jonkin järjestön rippikoululeirille, sillä rippikoulun kotiseurakuntaan tutustumis-jakso suoritetaan omassa seurakunnassa syksyn ja kevään aikana.

Parikkalan seurakunnan rippikoulu alkaa syksyllä 2021 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2022 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki Saarelle ja Uukuniemelle, joka järjestetään lauantai-päivänä klo 10-16.30. Ajankohta kerrotaan lähempänä.

Rippikoululeiri ja päivärippikoulu:

Vuoden 2022 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri, joka pidetään Punkaharjun Vaahersalossa 11.-18.7.2022. Konfirmaatiopäivä on su 24.7. Konfirmaation tarkempi aika ilmoitetaan, kun varmistuu voidaanko konfirmaatio järjestää yhtenä vai useampana tilaisuutena.

Mikäli nuori haluaa suorittaa rippikoulun päivärippikouluna, siihen tarjotaan mahdollisuus.

Leirimaksu:

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa noin kuukautta ennen leiriä seurakunnan tilille: FI89 5326 0020 0117 93. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset.

Rippikouluasioissa voit olla yhteydessä Tiinaan:

Nuorisotyönohjaaja Kristiina Rankila puh. 040-8641258, s-posti: kristiina.rankila@evl.fi

Järjestöjen ja herätysliikkeiden järjestämät rippikoulut

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat oman seurakunnan rippikouluilmoittautumistilaisuuteen sekä syksystä kevääseen kestävään seurakuntaan tutustumis- jaksoon omassa seurakunnassa.

Voit seurata Facebookissa / Parikkalan seurakunta/nuorisotyö-sivustolle päivittyviä tietoja ja esim. musiikkivideoita tästä linkistä:

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Risti raamatulla