alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Syksyllä 2019 rippikouluun kutsutaan vuonna 2005 syntyneet nuoret (ja ne, jotka eivät käyneet rippikoulua edellisvuonna). Rippikouluun voivat ilmoittautua myös muut kuin seurakunnan jäsenet.

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu sunnuntaina 6.10. Rippipyhä alkaa Parikkalan kirkossa messulla ja jatkuu sen jälkeen Parikkalan seurakuntatalossa, jossa on kirkkokahvit, rippikouluinfo ja rippikouluun ilmoittautuminen. Rippikouluun ilmoittautuvalla nuorella tulee olla vanhempi/huoltaja mukana rippikouluun ilmoittautuessaan.

Rippikoulu alkaa jo syksyllä 2019 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2019 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki ja Saarelle ja Uukuniemelle lauantaina 9.5. klo 10-16.

Vuoden 2020 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri. Rippikoululeirin ajankohta on ti 2.6.-ti  9.6.2020. Leirijakso pidetään Jaakkiman opistossa Ruokolahdella. Konfirmaatio on Parikkalan kirkossa su

Parikkalan seurakunnassa järjestetään tarvittaessa mahdollisuus suorittaa rippikoulu myös hiihtoloman aikana päivärippikouluna 22.2.-1.3.2020. Päivärippikoulu pidetään pääasiassa päivittäin klo 9-19 välisenä aikana.4.6.2020.

Rippikoululeirimaksu

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa huhtikuun loppuun mennessä 30.4.2020 seurakunnnan tilille: FI 89 53 26 00 20 01 17 93. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset.

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Näistä löytyy tietoja kirkon nettisivuilta, katso alla oleva linkki. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat seurakuntaan tutustumisjaksoon omassa seurakunnassaan. https://evl.fi/plus/seurakuntaelama/kasvatus/rippikoulu/jarjestorippikoulut

.

Risti raamatulla