alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu rippipyhässä su 11.10. Rippikouluun tulevat osallistuvat huoltajineen klo 10 jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen seurakuntatalossa kirkkokahveille ja tiedotustilaisuuteen, jossa kerrotaan rippikoulusta. Rippikouluun ilmoittaudutaan tiedotustilaisuuden päätteeksi. Huom ! Rippikouluilmoittautuminen koskee myös niitä nuoria, jotka menevät jonkin järjestön rippikoululeirille, sillä rippikoulun kotiseurakuntaan tutustumis-jakso suoritetaan omassa seurakunnassa syksyn ja kevään aikana.

Parikkalan seurakunnan rippikoulu alkaa syksyllä 2020 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2021 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki Saarelle ja Uukuniemelle, joka järjestetään lauantai-päivänä klo 10-16.30. Ajankohta kerrotaan lähempänä.

Rippikoululeiri:

Vuoden 2021 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri, joka pidetään Jaakkiman opistossa Ruokolahdella. Rippikoulun ajankohta on 8.6.-15.6.2021. Konfirmaatio järjestetään sunnuntaina 20.6. Parikkalan kirkossa.

Leirimaksu:

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa noin kuukautta ennen leiriä seurakunnan tilille: FI89 5326 0020 0117 93. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset.

Tammikuussa 2021 rippikoululaisille järjestetään neljä pienryhmä-kokoontumista, joissa perehdymme jumalanpalvelukseen. Tällöin kukin rippikoululainen osallistuu yhteen pienryhmäkokoontumiseen (maks. 8 nuorta/pienryhmä).

Suosittelemme, että jos mahdollista, koulussa samaan opetusryhmään kuuluvat nuoret valitsisivat samat ryhmät.

Suunnitellut ryhmien kokoontumisajankohdat:

• Ryhmä 1: ke 20.1. klo 15.40-17.00 Saaren srk-keskus,
  • Ryhmä 2: to 21.1. klo 15.30-17.00 Parikkalan srk-talo,
  • Ryhmä 3: ti 26.1. klo 15.30-17.00 Parikkalan srk-talo ja
  • Ryhmä 4: ke 27.1. klo 15.30-17.00 Parikkalan srk-talo.

Rippikoululainen: Käy seuraavasta linkistä avautuvassa nettilomakkeessa valitsemassa yksi jumalanpalvelusryhmä, johon osallistut.

Linkki: https://jumalanpalvelusryhmanvalinta.nettilomake.fi/form/10560.

Muista merkitä itsellesi muistiin, minkä ryhmän ja ajankohdan valitsit !

(Mikäli sairastumisen takia et pääse kokoontumiseen, muista ilmoittaa siitä etukäteen Kristiinalle).

Helmikuussa ja huhtikuussa  järjestetään (mikäli koronatilanne sallii) rippikouluun liittyvät nuortenillat Parikkalassa ja Saarella arki-iltapäivinä heti koulun jälkeen.  Huhtikuun nuorteniltoihin ilmoittaudutaan myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

Toukokuussa la 8.5. on rippikoulun kotiseuturetki Saarelle ja Uukuniemelle, joka kestää klo 10-16.  Päivään liittyy oppitunteja, lounas ja päiväjuoma. Retkestä ilmoitetaan yksityiskohtaisemmin huhtikuun aikana.

Alustava suunnitelma on, että sunnuntaina 30.5. on oman seurakunnan rippikoululeirille osallistuville rippikoululaisille ja heidän huoltajilleen kirkkopyhä ja rippikoululeiriin liittyvä tiedotustilaisuus jumalanpalveluksen jälkeen Parikkalan seurakuntatalossa.

Terveisin seurakuntasi rippikoulutiimi Timo ja Tiina

Pastori Timo Dahlbacka puh. 044-5430096, s-posti: timo.dahlbacka@evl.fi

Nuorisotyönohjaaja Kristiina Rankila puh. 040-8641258, s-posti: kristiina.rankila@evl.fi

Voit seurata Facebookissa / Parikkalan seurakunta/nuorisotyö-sivustolle päivittyviä tietoja ja esim. musiikkivideoita tästä linkistä:

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Näistä löytyy tietoja kirkon nettisivuilta, katso alla oleva linkki. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat seurakuntaan tutustumisjaksoon omassa seurakunnassaan.

Linkki muiden järjestöjen ja herätysliikkeiden sivuille: https://evl.fi/plus/seurakuntaelama/kasvatus/rippikoulu/jarjestorippikoulut

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Risti raamatulla