alba ja tennarit kuvassa

Rippikoulu

Rippikoulu on osa kirkon koko eliniän kestävää kasteopetusta. Kirkon ja seurakunnan tavoitteena on että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on pyhässä kasteessa otettu. Rippikoulu päättyy aina nuoren konfirmaatioon.

Rippikoulu alkaa jo syksyllä 2019 kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla, joka kestää kevääseen 2019 toukokuuhun saakka. Kotiseurakuntaan tutustumis- jaksolla nuoret osallistuvat messuihin ja arki-illan veisumessuihin sekä pienryhmissä nuorteniltoihin ja messun valmisteluihin ja avustamiseen. Toukokuussa on rippikoululaisten kotiseuturetki ja Saarelle ja Uukuniemelle lauantaina 9.5. klo 10-16.

Vuoden 2020 puolella Parikkalan seurakunnassa järjestetään yksi rippikoululeiri. Rippikoululeirin ajankohta on ti 2.6.-ti  9.6.2020. Leirijakso pidetään Jaakkiman opistossa Ruokolahdella. Konfirmaatio on Parikkalan kirkossa sunnuntaina 14.6.2020.

Parikkalan seurakunnassa järjestetään tarvittaessa mahdollisuus suorittaa rippikoulu myös hiihtoloman aikana päivärippikouluna 22.2.-1.3.2020. Päivärippikoulu pidetään pääasiassa päivittäin klo 9- 15 välisenä aikana.

Rippikoululeirimaksu

Rippikoululeirimaksu on Parikkalan seurakunnan jäseniltä 180 euroa (muilta 410 euroa). Rippikoululeirimaksu tulee maksaa huhtikuun loppuun mennessä 30.4.2020 seurakunnnan tilille: FI 89 53 26 00 20 01 17 93. Rippikoulumaksusta voi anoa vapautusta olemalla yhteydessä seurakunnan diakoniatyön viranhaltijoihin ja toimittamalla toimeentuloon liittyvät selvitykset.

Myös kirkkomme eri herätysliikkeet ja järjestöt järjestävät omia rippikoulujaan. Näistä löytyy tietoja kirkon nettisivuilta, katso alla oleva linkki. Huom ! Myös muualla kuin omassa seurakunnassa rippikoulun käyvät nuoret osallistuvat seurakuntaan tutustumisjaksoon omassa seurakunnassaan. https://evl.fi/plus/seurakuntaelama/kasvatus/rippikoulu/jarjestorippikoulut

.

Risti raamatulla