Hautauskulumaksut vuonna 2019

Kirkkoneuvosto on päättänyt kokouksessaan, Kko.neuv. 6/2018 vuoden 2019 hautauskulumaksut, jotka löytyvät myös tästä linkistä.

OMAN KUNNAN JÄSEN                     MUUN KUNNAN JÄSEN

Haudan kaivu, peitto ja

peruskunnostus

- arkku                                  182,00 €                                                484,00 €

- uurna                                   44,00 €                                                 125,00 €

- muistolehto                         36,00 €                                                113,00 €

Siunauskappelin vuokra                          0 €  (220,00 €)                                220,00 €

Ruumishuoneen vuokra                          0 €  (170,00 €)                                170,00 €

Siunaus kirkossa

Uukuniemi (1.4 – 31.10)                       0 €  (330 ,00 €)                              330,00 €

• Parikkalan ev.lut. seurakuntaan kuulumaton maksaa siunauskappelin, ruumishuoneen ja kirkon vuokran, joka on merkitty sulkuihin kyseisellä rivillä.

Muistolehto

Seurakunnan muistolehto sijaitsee Parikkalan siunauskappelin tuntumassa ja on tarkoitettu tuhkatuille vainajille viimeiseksi hautapaikaksi.

Tarkoituksena on, että yksittäisen vainajan tuhkan sijainti on korkeintaan hautausmaan hautakirjoja pitävän henkilön tiedossa ja hautaus tapahtuu omaisten poissa ollessa. Vainaja haudataan omaisten valitsemassa uurnassa.

Omaisten tahtoessa, he voivat kustantaa niin kutsutun muistolaatan vainajan tiedoilla muistolehdossa sijaitsevaan kiveen tai hautaaminen  on mahdollista tapahtua myös täysin anonyymisti.

Yhteydenotot Tapani Ruuskaan, puh. 040 8641 246 tai sähköpostilla  tapani.ruuska@evl.fi

Kuva hautakummusta