Junasukat vauvoille

Vauva-asiaa

Kastettuja vauvoja muistetaan junasukilla

Parikkalan seurakunnassa on jo muutaman vuoden ollut tapana lahjoittaa kastettavalle vauvalle vapaaehtoisten seurakuntalaisten kutomat villasukat.

Sukat ovat malliltaan junasukat, joihin liittyy oma tarina. Sukkapaketin mukana on tuo tarina sekä esitteitä seurakunnan järjestämästä perhetoiminnasta.

Rotinat

Seurakunta haluaa tervehtiä nuoria perheitä rotinakäynneillä.

Rotinat ovat vanha karjalainen tapa. Lapsen syntymän jälkeen naapurit ja sukulaiset tulivat tervehtimään uutta tulokasta rotinoiden kera. Tuliaiset olivat leivonnaisia, voita ja juustoa ja ne oli tarkoitettu äidin vahvistukseksi. Seurakunta haluaa pitää yhteyttä nuoriin perheisiin ja tukea omalta osaltaan vanhan perinteen säilymistä.

Kirje rotinakäytännöstä tulee kastepapin mukana. Kirjeestä löytyy yhteystiedot mihin perhe voi ottaa yhteyttä, jos haluaa että seurakunnasta tullaan tervehtimään rotinoiden kera. Seurakunnan työntekijä tuo tulessaan pienet rotinat: leivonnaista ja jotakin pientä vastasyntyneelle. Samalla tullaan tutuiksi, puolin ja toisin.

Ajan rotinakäynnille voit sopia soittamalla perhetyönohjaaja Jaana Vaittiselle p. 040 561 6843.

Seurakunta onnittelee

Parikkalan seurakunnasta lähetetään 1 - 4 vuotiaille syntymäpäiväkortit postitse.

Lisäksi 4 -vuotta tätyyävät saavat kotiseurakunnalta Lasten Raamatun. Samoin 4 -vuotiaille kortin yhteydessä pieni kirje, jossa kerrotaan, että Lasten Raamatun voi hakea kirkkoherranvirastolta.

Vielä tilaa on! Vielä tilaa on! Tartu käteen, tääl on sulle paikka. Vielä tilaa on....   Lv:144

onnittelukortit 1 - 4 vuotiaille