Seurakunnan toiminta 1.6.2020 alkaen

22.5.2020 08.00

Parikkalan seurakunnan toiminta 1.6.2020 alkaen

Valtiovalta on antanut ohjeita koronarajoitusten asteittaisesta ja hallitusta purkamisesta. Seurakunnan toimintaa käynnistetään pikkuhiljaa.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksia voidaan 1.6. alkaen viettää kirkkotilassa yhdessä läsnä olevan seurakunnan kanssa. Niissä voi olla läsnä enemmän kuin 50 henkilöä, kun vain 1-2 metrin turvavälit voidaan ottaa huomioon. Parikkalan kirkon penkeissä tulee olemaan sopivat turvavälit merkittyinä. Suosituksena on edelleen yli 70-vuotiaitten kokoontumisrajoitus, mutta tässä kehotetaan käyttämään omaa harkintaa. Pappi ja muut seurakunnan työntekijät eivät saavu tilaisuuksiin, jos heillä on yskää, nuhaa tai muista flunssan oireita. Tätä samaa toivotaan seurakuntalaisilta.

Ota oma virsikirja mukaan. Jos käytät kirkon virsikirjaa, palauta se jumalanpalveluksen jälkeen koriin. Se puhdistetaan ennen seuraavaa tilaisuutta.

Ehtoolliselle seurakuntalaiset saapuvat turvavälejä noudattaen. Ehtoollinen otetaan vastaan seisten kirkon kuoriosassa.  Kolehti kootaan tilaisuuden päätyttyä ovella koreihin.

Ensimmäiset avoimet messut ovat sunnuntaina 7.6. Parikkalan kirkossa klo 10 ja Saaren kirkossa klo 13. Huom. Parikkalan kirkon messu kuvataan jatkossakin ja on nähtävissä Parikkalan seurakunta-YouTube. Seurakuntalaisia ei näy kuvissa.

Kirkolliset toimitukset

Hautajaisiin, seurakunnan tiloissa tapahtuviin häihin ja kastejuhliin voi myös 1.6. alkaen osallistua enemmänkin kuin 50 henkeä, jos tila sen sallii turvavälit huomioon ottaen.  Hautaan siunaamisia toimitetaan mielellään myös haudalla.

Kodissa tai muussa yksityistilassa tapahtuvat muistotilaisuudet, hääjuhlat tai kastejuhlat ovat yksityistilaisuuksia ja niitä koskee valtiovallan antama 50 hengen enimmäismäärä.  On syytä muistaa, että em. juhlissa istutaan noin neljän hengen pöydissä, mieluummin perhekunnittain. Toimituskeskustelut papin kanssa mielellään puhelimitse.

Muu seurakunnan toiminta

Asteittain ja hallitusti alamme toteuttaa seurakunnan tilaisuuksia, useimmiten ulkosalla. Leiritoiminnan osalta tarjoamme muutamia leiripäiviä. Leiripäivään ei kuulu saunomista. Yön yli tapahtuvat leirit eivät ole mahdollisia vielä kesän alussa.

Pihalauleloita pidetään alkukesästä sekä Parikkalassa, Saarella että Uukuniemellä. Mikäli koronatilanne sen sallii, elokuussa jatketaan leiripäiviä sekä toteutetaan rippikoululeiri Ruokolahdella alkaen heinäkuun loppupuolella.

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto ovat suljettuja asiakaspalveluilta toistaiseksi. Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla, kirkkoherranvirasto: p 040 1285 350 tai parikkala.srk@evl.fi  taloustoimisto: p. 040 1283 773 tai teija.paakkinen@evl.fi